FEM SNABBA: ”En klass för sig i Malmö FF – lyxproblemet för Magnus Pehrsson”

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER MALMÖ FF – NORDSJÄLLAND 2-2

Din bild av första halvlek?

– Malmö FF spelade piggt och redan i sjunde minuten var Egzon Binkau av alla spelare nära att ge laget ledningen. Danskarna satte i stället 1-0 efter ett läckert anfall i 18:e minuten, men snyggaste målet gjorde dock MFF då Markus Rosenberg elegant klackade in ett inlägg på volley efter dryga halvtimmen spelad. Mycket vackert! Med den drömbaljan färskt i minnet kändes det därför olyckligt att MFF-talangen Noel Hansson kort före paus nickade in en boll i eget mål. Annars jämna första 45 minuter i Malmö.

Din bild av andra halvlek?

– Fortsatt jämnt efter paus. MFF var mycket nära kvittering i 57:e minuten när Rosenberg hittade fram till Arnor Traustason som fick ett kalasläge från nära håll, men islänningens skott räddades. Just Traustason och Rosenberg var MFF:s farligaste hot framåt och med kvarten kvar kom 2-2. Traustason slog hörnan och Rosenberg knoppade in bollen i mål med pannan. Rosenberg sedan mycket nära att göra 3-2 i 80:e minuten när han rundade Nordsjällands målvakt i ett friläge, men skottet från snäv vinkel rensades på mållinjen av dansk försvarare. MFF:s målvakt Fredrik Andersson svarade alldeles i slutskedet av matchen för en vass reflexräddning från nära håll och mötet slutade 2-2, vilket får sägas var rättvist.

Vilka imponerade i MFF?

– Markus Rosenberg var en klass för sig. Två läckra mål. Först en fantastisk klack på volley och sedan en hård nick efter att ha kommit högre i luftrummet än alla andra. Med tanke på att Alexander Jeremejeff varit glödhet i straffområdet för MFF under försäsongen samtidigt som Carlos Strandberg fortsatt att visa varför han ses som en kommande svensk a-landslagsman blir det ett rejält lyxproblem för Magnus Pehrsson att hantera anfallssituationen i MFF. Markus Rosenberg är lagets bästa spelare och ska så klart in i bästa elvan, men det känns samtidigt svårmotiverat att bänka Jeremejeff eller Strandberg redan på lördag i kvartsfinalen mot IFK Göteborg, säger Nordqvist och fortsätter:

– Annars var det som sagt Arnor Traustason som också var ett offensivt hot framåt för MFF i dag. Egzon Binaku tycker jag gjorde en fin match och kul att se vänsterbacken i offensivt straffområde i ett vanligt anfall redan i sjunde minuten. Mycket nära att bli målskytt där och då med en bra och hård nick.

Bonke Innocent kritiserades hårt efter förra veckans träningsmatch mot Roskilde. Hur skötte han sig nu?

– Kritiken han fick förra veckan var med all rätt för nigerianens första halvlek var verkligen bedrövlig då han slog bort passningar och tappade boll i helt fel lägen. Nu såg det bättre ut, framförallt i andra halvlek då han bland annat jobbade hem och svarade för en väldigt elegant brytning. Slår fortsatt bort lite onödiga bollar och det var nästan komiskt att se hans försök till en rätt simpel krossboll ut mot Binaku i den första halvleken som var flera meter för hög. Binaku såg frågande ut… Men ja, bättre insats av det dyra sommarförvärvet i dag (kostade runt åtta miljoner kronor att lösa från norska Lilleström).

På lördag väntar IFK Göteborg i kvartsfinalen. Hur ser du på MFF:s cupspel?

– I premiären mot Dalkurd såg det inte så bra ut och det var tack vare ett sent straffmål från Markus Rosenberg som gjorde att MFF vann med 1-0. Därefter var det inget snack om saken varken mot Gefle (seger 3-0) eller Brommapojkarna (seger 3-1). Blåvitt har inte övertygat och gick vidare från sin grupp med minsta möjliga marginal. MFF spelar dessutom kvartsfinalen på hemmaplan och svenska mästarna är givetvis stora favoriter i det mötet. Kan bli rafflande om MFF och Östersund går vidare till semi, för då möts de där!

Hitta mer information om fotbollskläder barn billigt, bara besök www.fotbollskjortor.com.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *